Volgens de ARBO-wetgeving bent u als werkgever (of zzp’er) verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Alle gereedschappen en arbeidsmiddelen dienen jaarlijks, door een deskundige, te worden gecontroleerd en geïnspecteerd. Hieronder vallen ook het klimmaterieel, de hijsmiddelen en de valbeveiligingen.

DCE Holland is officieel bevoegd om klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiligingen te keuren. Onze onafhankelijke en deskundige keurmeesters komen de keuring bij u op locatie uitvoeren.

Wat kunnen wij voor u keuren?

Ladders, trappen en rolsteigers

Hijskettingen, hijskabels, hijsbanden, schalmen, sluitingen, wartels, samenstellen, hijsklemmen, grijpers, hydraulische werkplaatskranen, hydraulische en mechanische vijzels, pallettrucks, pompwagens, magnetisch, vacuüm hijsgereedschap, hijsmagneten, hijsjukken, personen werkbakken, handtakels, loopkatten, kettingen en heftafels

Harnasgordels, veiligheidsharnassen, karabijnhaken, veiligheidshaken, lijnklemmen, valstopapparaten (band/ staalkabel), mobiele ankerpunten, positioneringslijnen

Aantoonbaar veilig

Tijdens de inspectie bekijkt de keurmeester o.a. of er slijtage, vervorming en scheurvorming is opgetreden. Voldoen de materialen/ gereedschappen aan de wettelijke normen, dan worden deze voorzien van een keuringssticker. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport waarmee u kunt aantonen, dat u uw verplichting t.a.v. de ARBO-wetgeving nakomt. Bovendien geeft het ook nog eens een extra veilig gevoel aan iedereen die met de materialen werkt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het keuren van gereedschappen? Of wilt u direct een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Keuringsafspraak plannen

Wilt u direct een keuringsafspraak inpannen? Geef uw voorkeursdatum op en wij bevestigen spoedig de definitieve afspraak.